Appartementsrechten

Wat is het verschil tussen appartementsrechten en een Vereniging van Eigenaren? Wanneer is er sprake van een appartementsrecht?

In een flatgebouw geeft het appartementsrecht een uitsluitend privérecht op het gebruik van bijvoorbeeld een woning op de eerste verdieping. Daarnaast is er een vereniging van eigenaren aan wie het gehele gebouw in eigendom toebehoort. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen kosten die ten laste van de eigenaren komen en kosten die betrekking hebben op de gemeenschappelijke eigendommen.

Belangrijke documenten voor de beantwoording van veel vragen zijn:

  • De splitsingsakte, inclusief een splitsingstekening, waarin de onderverdeling van de appartementsrechten is opgenomen en waaruit blijkt wat privé en wat gemeenschappelijk is;
  • Het modelreglement van splitsing en het bijzonder reglement van splitsing, waarin de op uw woning van toepassing zijnde bepalingen nader zijn uitgewerkt.

Laat u zich vooraf goed informeren. Dan weet u wat het betekent om eigenaar te zijn van een appartementsrecht en lid te zijn van een vereniging van eigenaren.

Wij vertellen u er graag meer over.

De diensten van ons notariskantoor

Notariskantoor De Zwart Raalte is graag uw notariële partner. Met ruim 30 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden. Of het nu gaat om ondernemingsrecht, personen en familierecht of om vermogensrecht en onroerend goed, wij streven altijd naar de juiste balans tussen uw wensen en de juridische mogelijkheden.

Notaris De Zwart is meer dan 30 jaar werkzaam in het Raalter notariaat
De ondernemer
Wonen en vastgoed
Personen en familierecht
Scheidingsbemiddeling

Wat zeggen
onze klanten over
Notariskantoor De Zwart

"Een mooi en modern notariskantoor aan de Drostenkamp 2 in Raalte; ik voelde mij meteen op mijn gemak"