Mentorschap

Wat is mentorschap? Wanneer kan en mag u er gebruik van maken? Hoe vraagt u een mentorschap aan?

Mentorschap is een regeling waarbij de kantonrechter een persoon aanwijst om uw persoonlijke belangen te behartigen.  U kunt zelf uw eigen financiële zaken blijven regelen. De beslissingen die de mentor voor u neemt, gaan onder andere over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Kunt u bijvoorbeeld zelfstandig blijven wonen? Welke medische behandeling heeft u nodig?

Een mentor is altijd een ‘natuurlijk persoon’;  een instelling of stichting kan niet optreden als mentor. Om mentorschap aan te vragen, dient u een verzoekschrift in bij de kantonrechter. Kunt u dit zelf niet, dan kan een familielid of begeleider dit voor u doen. Ook kan u Notariskantoor De Zwart Raalte hiertoe de opdracht geven.

Als u ook niet (meer) in staat bent om uw belangen op het financiële vlak te behartigen, is een combinatie van mentorschap en bewindvoering mogelijk. Neem contact op met ons kantoor voor een afspraak en meer informatie.

De diensten van ons notariskantoor

Notariskantoor De Zwart Raalte is graag uw notariële partner. Met ruim 30 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden. Of het nu gaat om ondernemingsrecht, personen en familierecht of om vermogensrecht en onroerend goed, wij streven altijd naar de juiste balans tussen uw wensen en de juridische mogelijkheden.

Notaris De Zwart is meer dan 30 jaar werkzaam in het Raalter notariaat
De ondernemer
Wonen en vastgoed
Personen en familierecht
Scheidingsbemiddeling

Wat zeggen
onze klanten over
Notariskantoor De Zwart

"De notaris gaf tijdens en na het tekenen van de akten ook nog adviezen waar we veel aan hebben gehad!"