Schenkingen / vermogensoverheveling

Met een schenking hevelt u vermogen over. Hierdoor bereikt u dat uw nalatenschap geringer wordt met als gevolg dat er minder erfbelasting betaald hoeft te worden. En dat is een prettig gegeven voor uw nabestaanden. De successiewet regelt de erfbelasting (belasting over verkrijging uit een nalatenschap) en de schenkbelasting (belasting over een ontvangen schenking).

Wilt u een schenking doen, maar weet u eigenlijk niet hoe u dat het handigst kunt aanpakken? En wilt u weten hoe de schenkbelasting in elkaar zit? Wij kunnen u vertellen hoe de regels zijn. Op basis van uw wensen geven wij u een advies op maat. Ten slotte geldt: ‘zoveel mensen, zoveel wensen’.

Per 1 januari van elk jaar gelden voor de erfbelasting en de schenkbelasting nieuwe tarieven. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

De diensten van ons notariskantoor

Notariskantoor De Zwart Raalte is graag uw notariële partner. Met ruim 30 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden. Of het nu gaat om ondernemingsrecht, personen en familierecht of om vermogensrecht en onroerend goed, wij streven altijd naar de juiste balans tussen uw wensen en de juridische mogelijkheden.

Notaris De Zwart is meer dan 30 jaar werkzaam in het Raalter notariaat
De ondernemer
Wonen en vastgoed
Personen en familierecht
Scheidingsbemiddeling

Wat zeggen
onze klanten over
Notariskantoor De Zwart

"Notaris De Zwart heeft ons in begrijpelijk Nederlands alles over het kopen van ons eerste huis en het gaan samenwonen uitgelegd"