Levenstestament en notariële volmacht

Wanneer maakt u gebruik van een notariële volmacht?  Wat is een levenstestament?

En hoe noodzakelijk is het om dit te regelen?

Als u gezond bent, kunt u uw belangen zelf behartigen. Wordt uw lichamelijke of geestelijke gezondheid slechter, dan is het van belang dat uw zaken worden behartigd door iemand in wie u vertrouwen heeft. In het algemeen is dat uw echtgenoot of partner. Het is ook mogelijk volmacht te geven aan uw kinderen of aan een derde. In het kader van estate planning kan een volmacht een belangrijk instrument zijn. Degene aan wie u volmacht heeft verleend, kan bijvoorbeeld de jaarlijkse schenkingen blijven doen.

Indien u geen volmacht heeft afgegeven en daar ook niet meer toe in staat bent, dan zou een onderbewindstelling of ondercuratelestelling via de rechter moeten worden aangevraagd. Op het persoonlijke vlak is dat vaak een ingrijpende procedure. Om het regelen via de rechter te voorkomen is het het beste dat u een notariële volmacht of een levenstestament op laat stellen. Ook het “opeten”  van uw eigen woning als u in een verpleeg-of verzorgingsinstelling wordt opgenomen kan dan worden voorkomen.

Wilt u iets regelen hoe uw medische behandeling er uit dient te zien, voor het geval u zelf uw wil niet meer kan uiten?

Ook dan is het opstellen van een levenstestament een goede manier om dat vast te leggen. Een levenstestament bevat vaak ook de volmacht als hiervoor omschreven.

Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie. Wij helpen u graag verder

De diensten van ons notariskantoor

Notariskantoor De Zwart Raalte is graag uw notariële partner. Met ruim 30 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden. Of het nu gaat om ondernemingsrecht, personen en familierecht of om vermogensrecht en onroerend goed, wij streven altijd naar de juiste balans tussen uw wensen en de juridische mogelijkheden.

Notaris De Zwart is meer dan 30 jaar werkzaam in het Raalter notariaat
De ondernemer
Wonen en vastgoed
Personen en familierecht
Scheidingsbemiddeling

Wat zeggen
onze klanten over
Notariskantoor De Zwart

"Notariskantoor De Zwart Raalte zeer Klantvriendelijk en legt alles in gewoon Nederlands uit"