Vereniging / stichting

Als u samen iets onderneemt of gaat ondernemen, is het goed om te bedenken in welke vorm u dat gaat doen. Wilt u een vereniging  met leden en een bestuur of denkt u aan een  stichting, die geen leden kent? Weet u welke rechtsvorm het best past bij de beoogde activiteiten?

Het is zonder meer wenselijk, te ondernemen  in de vorm van een rechtspersoon. Door de toenemende aansprakelijkheid van vandaag de dag zorgt u er voor dat u niet hoofdelijk aansprakelijk zult zijn. De rechtspersoon treedt op, heeft een bankrekening op naam en handelt zelfstandig.

De vereniging met volledige rechtsbevoegdheid en de stichting zijn rechtsvormen die we vaak zien. Deze rechtspersonen dienen te worden opgericht bij notariële akte. Die is verplicht. Neemt u daarom contact op met Notariskantoor De Zwart, wij vertellen er graag iets meer over.

Wat doen we?

  • Uw wensen door nemen;
  • Aangeven wat de mogelijkheden zijn;
  • Zorgdragen voor het opstellen van de statuten;
  • Zordragen voor inschrijving van de vereniging of stichting in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

De diensten van ons notariskantoor

Notariskantoor De Zwart Raalte is graag uw notariële partner. Met ruim 30 jaar ervaring en deskundigheid op alle notariële gebieden. Of het nu gaat om ondernemingsrecht, personen en familierecht of om vermogensrecht en onroerend goed, wij streven altijd naar de juiste balans tussen uw wensen en de juridische mogelijkheden.

Notaris De Zwart is meer dan 30 jaar werkzaam in het Raalter notariaat
De ondernemer
Wonen en vastgoed
Personen en familierecht
Scheidingsbemiddeling

Wat zeggen
onze klanten over
Notariskantoor De Zwart

"De notaris gaf tijdens en na het tekenen van de akten ook nog adviezen waar we veel aan hebben gehad!"